Lokaal

Nuwenspete centraal in prijswinnende foto

Winnende foto in klederdracht.
Winnende foto in klederdracht. © Ezra Böhm
NUNSPEET - De 21-jarige fotograaf Ezra Böhm is met zijn serie ‘The Identity of Holland’ in de prijzen gevallen. Hij stuurde een fotoserie op over de laatste traditionele klederdrachten van Nederland. Dit voor de hoog aangeschreven fotowedstrijd van ND Magazine. In deze reeks speelt Heemkundige Vereniging Nuwenspete ook een rol.
Zo is Rein Lotterman uit Nunspeet benaderd om mee te doen samen met nog een aantal leden van de vereniging. De foto, genomen in het Boerderijmuseum in Oldebroek, levert Ezra een eerste prijs op in de categorie ‘Non-professional-people’. Daarnaast is de jonge fotograaf uitgeroepen tot ‘Discovery of the year 2021’. Het levert hem naast een mooie titel en awards ook een geldbedrag op van in totaal 1300 dollar.
Böhm heeft een fascinatie voor inheemse stammen en oude culturen. “Dit werk is bedoeld om de oude cultuur van Nederland te vieren en te koesteren, maar los van al het schoon hebben deze groepen ook allemaal iets gemeen wat wij in de moderne samenleving vaak missen: saamhorigheid, connectie en gezamenlijk trots. In deze serie romantiseer ik een wereld die in mijn ogen perfect is. Een wereld waar ik deel van uit wil maken. De mensen op de foto zijn mijn superhelden. Ik wil de pracht van cultuur aan de wereld laten zien en hun cultuur vieren.”