Lokaal

VVD Veenendaal heeft kandidatenlijst vastgesteld

Dylan Lochtenberg lijsttrekker VVD Veenendaal
Dylan Lochtenberg lijsttrekker VVD Veenendaal © XON
VEENENDAAL - "Ervaring en nieuw talent", zo omschrijft het bestuur van de VVD Veenendaalde de vastgestelde kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022.
Lijsttrekker Dylan Lochtenberg is erg blij met de lijst die er is: “Een prachtige lijst vol enthousiaste Veense toppers die vanuit verschillende ervaringen en achtergronden willen bouwen aan ons mooie Veenendaal. Met dit team ga ik graag de verkiezingen in!”
Eerder dit jaar werd al bekend dat Dylan Lochtenberg lijsttrekker zou worden. Huidig fractievoorzitter Yvonne Bottema staat op plek 2 gevolgd door huidig raadslid Leo Nooteboom.

Verrassend

Raadslid Mila Jansen van Lokaal Veenendaal maakt in goed overleg de overstap van de lokale partij naar de VVD. Jansen staat vierde op de kandidatenlijst gevolgd door de nummer 5 Peter van Yren. Edward van de Vooren, Henk Vernout, Aylin Cingil (voorzitter Veense Jongerenraad), Marc-Jan van Dam, Corné Kelfkens staan op de plekken 6, 7, 8, 9 en 10.
Naast de verkiesbare eerste tien zijn er ook kandidaten die met hun plek op de lijst hun steun aan de VVD Veenendaal willen laten zien. Onder hen zijn de huidige fractieleden Walther Timmer, Ruben Schoeman en Jesper Diepeveen op 11, 12 en 13. "Bekende gezichten uit het Veense bedrijfsleven Marwin van den Dikkenberg, Ton van den Broek en en Dick Lodder staan op plek 19, 20 en 23.
De Veense sport is goed vertegenwoordigd met Cees Hootsen (17), Daan van Kleef (21) en Siem Gerritsen (26). Huidig raadslid en vice-fractievoorzitter Ronald Veen is lijstduwer", zo laat het bestuur van de Veense VVD weten.