Lokaal

Kandidaten bekend voor Nijmegenaar van het Jaar 2021

Boswachter Tim
Boswachter Tim © RN7
NIJMEGEN - De kandidaten voor Nijmegenaar van het Jaar zijn bekendgemaakt. Woensdagmiddag is uit 13 genomineerden een selectie van vijf namen naar het digitale Nijmeegs stadspanel gestuurd. Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 10 januari wordt de winnaar bekend gemaakt.
Vorig jaar werd boswachter Tim Hogenbosch Nijmegenaar van het jaar. De kandidaten voor zijn opvolging zijn:
Boubaker Bouchalga werkt als jongerenwerker bij Bindkracht 10. Hij is het aanspreekpunt op straat, organiseert activiteiten in de wijk en werkt als begeleider. De jongeren lopen met hem weg.
Sinan Can De documentairemaker leverde weer heel wat producties dit jaar. Zo maakte hij dit jaar de documentaires ‘retour Kalifaat’, ‘my 9/11’ en ‘Het verraad van Chora’. Can laat met zijn verhalen het leven in het Midden-Oosten zien.
Oscar Hoiting is gedurende de hele COVID-pandemie als intensivist en medisch manager van de IC van het CWZ erg betrokken bij de zorg van Coronapatiënten. In een ongelofelijk drukke tijd wist hij goed te functioneren.
Janneke van Lier en Kihoro Ngugi werken al jaren aan de talentontwikkeling en inclusie van Nijmeegse scholieren en jongeren met een migratieafkomst. Sinds 2012 werken ze onder de naam ‘New Rootz’. In 2021 heeft New Rootz veel activiteiten georganiseerd tijdens de lockdowns voor vluchtelingen en jongeren met een migratieachtergrond in Nijmegen.
Voetbalvrienden Thomas Klein Goldewijk, Sem van der Linden en Sam Suidman startten in 2020 de organisatie ‘Frisse gedachtes’. Dit platform is voor studenten die het moeilijk hebben. Zeker in de coronapandemie is het fijn voor diverse studenten om met mensen over hun problemen te kunnen praten.
De ongeveer 4000 leden van het stadspanel kunnen stemmen op hun favoriete Nijmegenaar van het jaar.