Lokaal

Grootste Albert Heijn van Achterhoek geopend

Grootste Albert Heijn van Achterhoek geopend
Grootste Albert Heijn van Achterhoek geopend © REGIO8
DOETINCHEM - Supermarktketen Albert Heijn heeft woensdag de tijdelijke vestiging geopend aan het Zaagmolenpad in Doetinchem. De locatie van de supermarkt in woonwijk De Huet wordt verbouwd, omdat deze niet meer voldoet aan de eisen van het hoofdkantoor.
De tijdelijke vestiging werd in eerste instantie tegengehouden door supermarktketen Lidl, die op een paar honderd meter van de nieuwe locatie van de Albert Heijn zit. De Lidl stapte naar de rechter, omdat de supermarktketen onder meer bang is voor omzetverlies. Afgelopen week verklaarde de rechter de bezwaren van Lidl echter ongegrond. De vestiging aan het Zaagmolenpad is de grootste Albert Heijn in de Achterhoek met een oppervlakte van 2750 vierkante meter. “Het is een ruim opgezette, moderne supermarkt”, zegt manager Mark Bakker. De tijdelijke winkel blijft bestaan totdat de nieuwe winkel bij winkelcentrum de Bongerd klaar is. De bouw hiervan zal zo’n twee jaar duren.
De supermarkt biedt, samen met de winkeliers van winkelcentrum De Bongerd op De Huet, gratis vervoer aan naar de tijdelijke supermarkt voor minder mobiele ouderen. De buurtmobiel rijdt iedere woensdag- en donderdagmiddag naar de nieuwe Albert Heijn aan het Zaagmolenpad.