Lokaal

Stakenberghotel maakt plaats voor nieuw plan

Stakenberghotel maakt plaats voor nieuw plan
Stakenberghotel maakt plaats voor nieuw plan © Nunspeet uit de Kunst
ELSPEET - Het bestaande Veluwe hotel Stakenberg in Elspeet wordt, met uitzondering van de monumentale woning, gesloopt en maakt plaats voor een nieuwe verblijfs- en recreatielocatie. Het plan wordt maandag 6 december besproken in de commissie Ruimte van de gemeente Nunspeet.
Het gaat om de realisatie van kleine eenheden die plaats gaan bieden aan het hotel met verschillende typen ‘natuurkamers.’ Naast het hotel gaat het hoofdgebouw ruimte bieden aan een restaurant, ontmoetingsruimte en een welness. Aan de overzijde van de straat wordt binnen de bestemming horeca een yogabarn, een theehuisje met zicht op het speeltuintje en een take away/juicebar gerealiseerd.
Dit als aanvulling op de bestaande 49 bungalows. Het plan voorziet verder in de bouw van drie extra bungalows, enkele boomhutten voor verblijfsrecreatie en komt er ruimte voor enkele glamping tenten. De bedrijfswoning wordt gerenoveerd en aangewend voor verblijfsrecreatie en workshopruimte. De beheerderswoning is voor het toezicht niet meer nodig, de receptie gaat straks 24 uur per dag bezet worden.
De huidige accommodatie wordt gezien als verouderd. Eerdere plannen voor een renovatie zijn niet uitgevoerd in verband met de economische crisis en nu vervangen door een nieuw plan.