Lokaal

Sander Kouwenberg van burgerraadslid naar lijsttrekker

De eerste vier op de kandidatenlijst.
De eerste vier op de kandidatenlijst. © Eigen foto.
NUNSPEET - Sander Kouwenberg is unaniem gekozen tot lijsttrekker van PvdA/GroenLinks in Nunspeet. Daarmee neemt hij het stokje over van huidig fractievoorzitter André Timmerman. Hoewel Timmerman graag ook de lijst had getrokken, legt hij zich wel neer bij het besluit van de leden en staat op de tweede plek.
Kouwenberg, nu nog burgerraadslid, hoopt bij de komende verkiezingen in maart volgend jaar twee zetels binnen te halen. “We hebben deze raadsperiode laten zien dat ons progressieve geluid, ondanks dat we maar één raadszetel hebben, voor een politieke omslag op tal van vlakken heeft gezorgd. Hoewel veel mensen me kennen me als ‘die van de regenboogvlag,’ ben ik bepaald geen one-issue politicus. Ik sta voor een kritische maar opbouwende inbreng, of het nu gaat om cultuur, sport, armoedebestrijding, boskap, hangjongeren of woningbouw.”
Of de stap van burgerraadslid naar lijsttrekker niet heel groot is, is Kouwenberg duidelijk: “Ik stond al op een tweede plek bij de laatste verkiezingen. Het is een kleine stap naar de nummer één. Daarbij ben ik nauw betrokken in de commissies Ruimte en Wonen en Maatschappij en Middelen.”
Op de derde plek in de kandidatenlijst staat een nieuw gezicht, namelijk Jet Waterman. “Jet heeft zich al ingezet voor onze steunfractie en is daarnaast erg geïnteresseerd in de politiek en wil graag iets betekenen voor onze partij”, vertelt Kouwenberg. Zo heeft Jet onder andere geholpen met het opzetten van True Colors Nunspeet.
Nog een nieuwkomer op de lijst is de kersverse voorzitter van de Progressieve Samenwerking Nunspeet, Karin Geertsen. Zij neemt het stokje over van Ruud Oudega die verhuisd is naar Friesland. Op de lijst heeft ze een vierde plek bemachtigd.