Lokaal

Doelpuntloos gelijkspel levert Vitesse weinig op, Schubert ontsnapt

Teleurstelling bij Wittek, Schubert en Doekhi na de 0-0 tegen AZ
Teleurstelling bij Wittek, Schubert en Doekhi na de 0-0 tegen AZ © Pro Shots / Stefan Koops
ARNHEM - Vitesse is in de eigen GelreDome niet verder gekomen dan een gelijkspel tegen AZ. Beide teams speelden slordig en creëerden amper kansen. Dit resulteerde in een bloedeloos en doelpuntloos gelijkspel. Vlak voor rust leek AZ te scoren, maar de VAR herstelde een blunder van Schubert.
Met Doekhi, Buitink, Dasa en Schubert in de basis kende Vitesse vier wijzigingen ten opzichte van het elftal van donderdag. Gboho, Houwen en Oroz mochten weer plaatsnemen op de bank. Romaric Yapi, donderdag nog de rechtsback, stond geblesseerd aan de kant.

Vitesse gevaarlijk

In de beginfase was de ploeg van Thomas Letsch gevaarlijk vanuit een hoekschop. Doekhi schoot vanuit een pass van Buitink hard in het zijnet. Tien minuten later was ook Bazoer dichtbij, maar hij schoot over.

Vrije trappen

In het verdere vervolg kwam het gevaar voornamelijk uit vrije trappen. Eerst was het AZ, dat via een vrije bal van Karlsson dichtbij was. De Wit gleed de bal echter over. Vervolgens probeerde Wittek het direct vanuit een vrije trap, maar doelman Vindahl Jensen tikte de bal onder de lat weg.

Blunder Schubert

Vlak voor rust leek AZ de score eindelijk te openen. Een terugspeelbal schoot Schubert tegen de afjagende Pavlidis aan, hierdoor kon de Griek voor een leeg doel binnenschuiven. Gelukkig voor Vitesse en Schubert greep de VAR in en keurde het doelpunt af vanwege hands van de AZ-spits.

Eerste wissel

Na de rust ging Vitesse verder zonder Bero, die bleef in de kleedkamer achter nadat hij een vrije trap hard tegen zijn hoofd kreeg. De Zwitser Domgjoni was de vervanger. Hij zag dat na de rust AZ wat beter uit de kleedkamer kwam. Owen Wijndal kon tweemaal scoren, maar dit lukte hem niet.

Invallers

Ook in het vervolg van de tweede helft kon geen van beide ploegen echt grip krijgen op de wedstrijd. Hierdoor bleef het rommelig en slordig zonder veel uitgespeelde kansen. Namens Vitesse waren invallers Vroegh en Frederiksen het dichtste bij, maar ook hun schoten troffen geen doel.

Doelpuntloos

In het restant van de wedstrijd konden Vitesse en AZ niet meer tot scoren komen. Zo bleef het bij een 0-0 gelijkspel, een resultaat waar beide ploegen niet verder meekomen. Volgende week zaterdag wacht voor Vitesse een uitwedstrijd bij Cambuur Leeuwarden. De ploeg van trainer Henk de Jong staat op een knappe vierde plek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!