Lokaal

IVN Gelderland wil minibossen in achtertuinen

Tiny Forest
Tiny Forest © IVN Gelderland
REGIO - IVN Gelderland zocht 20 particulieren voor het doe-het-zelfproject: Plant een Tiny Forest in je eigen achtertuin! Intussen zijn er 18 gevonden. Tuinbezitters krijgen voor het aanleggen van het minibos ondersteuning vanuit de IVN. Zo is er bijvoorbeeld een cursus Tiny Forest-plantmethode, een financiële bijdrage voor materiaalkosten en ontvangen ze toegang tot de online leergemeenschap van Tiny Forest.
In heel Nederland zijn in de afgelopen jaren 150 Tiny Forests aangelegd, waarvan 30 bij mensen in de achtertuin. IVN Gelderland wil meer mensen enthousiasmeren om zelf een Tiny Forest te maken. ‘Hiermee brengen we een stukje Nederlandse natuur terug in onze leefomgeving en laten we inwoners en kinderen genieten en leren van de natuur.’
Voor de derde keer op een rij maakt de provincie Gelderland dit project mogelijk. De cursusdag is op 14 december in Groesbeek. Een voorwaarde om mee te kunnen doen aan het project is dat het Tiny Forest vóór eind maart 2022 wordt geplant en dat het minimaal 10 jaar mag blijven staan. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van de provincie.