Noord-Veluwe

Gold Award voor restaurant La Piazza dei Fratelli

NUNSPEET - Sinds februari 2021 runnen de broers Damiaen en Lorenzo van Maurik het restaurant La Piazza dei Fratelli aan de Nijverheidsweg 2 in Nunspeet. Afkomstig uit Lelystad hebben beiden ruime ervaring opgedaan in de horeca en hun droom waargemaakt door een eigen restaurant te starten.
Dat ze daarmee al snel succes hebben blijkt uit het feit dat veel bezoekers op hen hebben gestemd tijdens deelname aan de Nederlandse Horecaprijzen 2021. Het leverde de beide mannen de Gold Award op. La Piazza dei Fratelli staat voor het echte Italiaanse menu.
"Al van jongs af aan waren we onder de indruk van bijna alles wat Italiaans is en ook de Italiaanse keuken zijn we bijzonder gaan waarderen", vertelt Damiaen van Maurik. "Toen we de kans kregen om dit restaurant over te nemen konden we onze droom verwezenlijken. We hebben het interieur aangepast naar onze ideeën en kunnen onze gasten van heerlijk Italiaans eten voorzien."
"We richten ons op het echte Italiaanse, met vers vlees en visproducten en pasta’s", gaat hij verder. "Dus het mooie concept van de echte Italiaanse keuken.” Lorenzo is verantwoordelijk voor de keuken en Damian richt zich op het restaurantgedeelte. Ze kijken tevreden terug op het eerste jaar.
"We begonnen midden in een lockdown periode, maar we zijn positief ingesteld. Er wordt genoeg geklaagd in de horeca, soms terecht, maar wij blijven positief en doen wat mogelijk is binnen de regels. Er komen vast betere tijden", sluit Damiaen af.