Instellingen

Geen opvanglocatie voor vluchtelingen in gemeente Wijchen

Kamp Heumensoord in 2015, toen voor Syrische vluchtelingen.
Kamp Heumensoord in 2015, toen voor Syrische vluchtelingen. © John Beckmann
WIJCHEN - In de gemeente Wijchen worden op korte termijn geen vluchtelingen opgevangen. Alle gemeenten in ons land hebben wegens gebrek aan opvangcapaciteit van zowel de minister als de veiligheidsregio’s het verzoek ontvangen of men vluchtelingen kan opvangen. In Wijchen zijn geen locaties gevonden waar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) mee uit te voeten kan.

Alleen grootschalige opvanglocaties

Burgemeester Marijke van Beek (PvdA) liet het nieuws donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering aan de raad weten. “Naar rato hebben gekeken naar het opvangen van 10 tot 15 vluchtelingen. Daar zijn twee locaties voor in beeld geweest in onze gemeente die we aan het COA voorgelegd hebben. Die laat weten dat men om organisatorische redenen alleen met grootschalige opvanglocaties uit de voeten kan. Dan gaat het om 50 tot 100 mensen of zelfs groter.”

Geen geschikte locaties

Wijchen heeft nog wel een poging gedaan om opnieuw naar een geschikte mogelijkheid te zoeken. Dat bleek niet vruchtbaar. “We hebben geen geschikte locaties gevonden die beantwoorden aan de gewenste criteria en schaalgrootte”, zegt Van Beek. “Dat hebben we inmiddels aan het COA laten weten.”
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!