Lokaal

Burgerinitiatief Recreatiewater Hattem heeft heimwee naar de Watermulder

Burgerinitiatief Recreatiewater Hattem heeft heimwee naar de Watermulder
Burgerinitiatief Recreatiewater Hattem heeft heimwee naar de Watermulder © RTV Hattem
HATTEM - Het Burgerinitiatief Recreatiewater Hattem heeft afgelopen weekend een plan voor veilig zwemwater aangeboden aan de fracties van de Hattemse gemeenteraad. In het plan beschrijft de werkgroep de door hen onderzochte mogelijkheden voor waterrecreatie, ontspanning en sport op het terrein van de oude Watermulder. Het burgerinitiatief *) roept de partijen op om dit onderwerp op te nemen in de verkiezingsprogramma’s voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

Woorden en daden

“Hattem heeft heimwee naar de Watermulder”, verzuchtte gemeenteraadslid Arend Palland (ChristenUnie) in november 2019 tijdens een raadsvergadering. Dat werd in de media gedeeld en naar aanleiding van die hartekreet meldde zich een aantal Hattemers bij Palland.
De fractievoorzitter liet het niet bij een verzuchting en vormde met deze inwoners een burgerinitiatief dat zich inzet voor het realiseren van veilig en toegankelijk recreatiewater in Hattem. Leden van de werkgroep voerden gesprekken met verschillende belanghebbenden en onderzochten diverse alternatieven, wat leidde tot een plan.
Watermulder in beeld
“Hattemers hebben behoefte aan een plek waar ze verkoeling kunnen zoeken tijdens de warme zomermaanden,” vertelt deelnemer aan het Burgerinitiatief en tevens fractievoorzitter van ChristenUnie Hattem Arend Palland.