Lokaal

Wageningen is 'Hartveilig'

Esther van der Zee, Leo Mulder, Eva Brockhus en Sander Voogsgeerd (v.l.n.r.)
Esther van der Zee, Leo Mulder, Eva Brockhus en Sander Voogsgeerd (v.l.n.r.) © Stichting AED
WAGENINGEN - Afgelopen zaterdag is er bij Huis van de wijk de Nude een AED (Automatische Externe Defibrillator) opgehangen. Deze AED is mede mogelijk gemaakt door Stichting Fiducia en Solidez. Daarmee is het doel van stichting AED Wageningen behaald. Om de 500 meter hangt nu in Wageningen een AED en daarmee is de gemeente Wageningen officieel “Hartveilig”.
Burgerhulpverleners
Er moet nu voldoende burgerhulpverleners gezocht worden om met de AED in actie te komen. Hier gaat de stichting komend jaar mee bezig en roepen nu al iedereen op die een geldig BHV diploma heeft om te overwegen om burgerhulpverlener te worden en zo opgeroepen te kunnen worden wanneer er een reanimatiemelding is. Mocht u interesse hebben om een reanimatietraining te volgen kijk dan op onze website www.aedwageningen.nl voor meer informatie.
Hartaanval? Snel handelen redt levens
Hartfalen is één van de grootste oorzaken van vroegtijdig overlijden. Bij een hartaanval is het essentieel om binnen 6 minuten te starten met reanimeren. De overlevingskans is dan het grootst. Een netwerk van getrainde vrijwilligers(burgerhulpverleners), een AED en de samenwerking met de 112-­centrale zorgen samen voor de noodzakelijke snelle response bij een hartaanval van een stadsgenoot.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!