Lokaal

Lichtenvoorde toegevoegd als vaccinatielocatie

Lichtenvoorde toegevoegd als vaccinatielocatie
Lichtenvoorde toegevoegd als vaccinatielocatie © Gemeente Oost Gelre
LICHTENVOORDE - De GGD Noord- en Oost-Gelderland (GGD NOG) begint vrijdag met het zetten van de eerste zogenaamde boosterprikken. Naast de bestaande vaccinatielocatie in Wehl opent er maandag 29 november een tweede locatie in de Achterhoek in het gebouw van de voormalige Brede School in Lichtenvoorde.
"Een boostervaccinatie is een extra vaccinatie bovenop de eerdere basisvaccinatie(s). Het is een prikkel voor het afweersysteem en bedoeld om de bescherming tegen covid-19 te versterken", laat de GGD NOG weten op hun website. "De booster helpt daardoor tegen ernstige ziekte en sterfte door het coronavirus. Om goed beschermd te blijven tegen corona." Vanaf donderdag 18 november kan de eerste groep die in aanmerking komt voor de boostervaccinatie de uitnodiging. "Om goed beschermd te blijven tegen corona, krijgen mensen van 60 jaar en ouder een boostervaccinatie aangeboden. De oudste ouderen komen als eerst aan de beurt", laat de GGD NOG weten.
In de Achterhoek opent maandag 29 november een tweede vaste vaccinatielocatie. In Lichtenvoorde komt er aan de Varsseveldseweg 8-12 een nieuwe plek om de derde prik te halen. Naast de vaste vaccinatielocaties komen er ook satellietlocaties in de Achterhoek. "De satellietlocaties verschillen van de pop-up locaties bij de vaccinatietour doordat we één week op dezelfde locatie in een gemeente staan in plaats van één dag", aldus GGD NOG. "Daarnaast staan we bij de satellietlocaties op grotere locaties zodat we meer mensen kunnen vaccineren."