Lokaal

Opnieuw gaat er een streep door Jumping de Achterhoek

Jumping de Achterhoek opnieuw geannuleerd
Jumping de Achterhoek opnieuw geannuleerd © Radio Ideaal
VRAGENDER - Het internationaal paardensportconcours in Vragender is voor het tweede jaar op rij geannuleerd vanwege de nieuw afgekondigde corona-maatregelen.
Jumping de Achterhoek zou woensdag 24 november van start gaan en afsluiten op zondag 5 december. De mobiele stallen voor alle paarden uit binnen- en buitenland zouden maandag opgebouwd worden.
"We waren al erg ver in de voorbereiding van ons concours en we hebben met ons team uitvoerig alle mogelijkheden tegen het licht gehouden. We hadden nog graag iets voor de ruiters willen organiseren, maar er zijn teveel beperkingen om het evenement op een verantwoorde wijze te laten verlopen. Erg teleurstellend, voor de ruiters én publiek, maar het mag niet zo zijn", vertelt Eric Morssinkhof, eigenaar van Paardensportcentrum Lichtenvoorde waar Jumping de Achterhoek zou plaatsvinden.
Wel zijn er plannen om in het weekend van 2 tot en met 5 december een springconcours op nationaal niveau te organiseren, geheel passend binnen de nieuwe maatregelen.