Lokaal

Teisje (9) gaat aan de slag met speelplekken in Arnhem

Teisje Haarman tijdens de prijsuitreiking
Teisje Haarman tijdens de prijsuitreiking © Chiel Eijt
ARNHEM - Teisje Haarman (9) mag beginnen aan haar plan om meer speelplekken in Arnhem te realiseren. Haar voorstel is als beste naar voren gekomen bij ‘het beste idee van Arnhem’, een challenge van Binnenstad Arnhem om de stad mooier te maken
Teisje is de jongste genomineerde in de wedstrijd. Samen met de andere vijf finalisten heeft Teisje voor de titel gestreden. Met deze ideeën is het de bedoeling dat de binnenstad van Arnhem mooier te maken. Teisje mag haar plan gaan uitwerken. Hiernaast krijgt ze ook een geldbedrag van 500 euro. Alle genomineerden krijgen een cadeaubon van ‘dit is PAS Arnhem’ ter waarde van 250 euro.
Jos Vecht kwam met het idee om het plafond van de Zypse Poort een schildering te geven. Het idee van Jannet Otten had het idee om de stad groener te maken met bekleding van saaie muren en gevels, Bart Lucassen richtte zich op het Gele Rijdersplein, waar hij ‘click and play’ speelobjecten wilde plaatsen die verwijderd kunnen worden en Jason Gwen wilde lege winkelpanden in de binnenstad beschikbaar stellen, hiermee kunnen mensen gedurende één maand met een goed voorstel zijn product aan de man brengen.