Lokaal

Eerste waterstofbus Arriva in Achterhoek

Eerste waterstofbus Arriva in Achterhoek
Eerste waterstofbus Arriva in Achterhoek © REGIO8
DOETINCHEM - De eerste waterstofbus van vervoerder Arriva is deze week aangekomen in de Achterhoek. De komende tijd moeten er nog negen voertuigen vanuit Polen naar Doetinchem worden gebracht, waarna ze vanaf december onderdeel uitmaken van de dienstregeling.
“De bussen zijn van alle gemakken voorzien zoals USB-oplaadpunten, airconditioning en een modern passagiersinformatiesysteem”, laat vervoerder Arriva weten. Naast het rijden op waterstof, zijn er nog een aantal verschillen met de huidige lijnbussen. In plaats van buitenspiegels hebben de waterstofbussen camera’s. Ook is het interieur gelijkvloers, er is dus geen traptrede meer in het voertuig. De waterstofbus heeft 37 zitplaatsen, met staanplaatsen is het voertuig geschikt voor 85 personen.
Om de waterstofbussen te voorzien van brandstof wordt er momenteel een tankinstallatie gerealiseerd bij de bezinepomp van Kuster aan de Braamtseweg in Doetinchem. Ook particulieren kunnen hier vanaf december gebruik van maken. Op dit moment zit het dichtstbijzijnde waterstoftankstation in Arnhem.
Foto: Arriva