Instellingen

Tiergarten Kleve gaat moderniseren

Tiergarten Kleve
Tiergarten Kleve © Pieter Delicaat@Wikimedia
KLEVE - Met zo'n 350 dieren is het een klein dierenpark. Maar de bezoekers, vooral met kinderen, komen er graag. Lekker dichtbij, gezellig en door de kleine opzet kunnen bezoekers dicht bij de dieren komen. De Tiergarten wil nu moderniseren.

Nieuw zeehondenbassin

Zo wil men een nieuw bassin voor de zeehonden. Groter, en aan de zijkanten, onder water voorzien van glazen wanden, zodat de bezoeker de dieren ook onder water kan zien. De directie wil de zeehondenpopulatie ook uitbreiden. Het huidig onderkomen voor de zeehonden is gevuld met zoetwater, zoals gebruikelijk, 50 jaar geleden, toen het werd gebouwd. Een nieuw bassin zal gevuld gaan worden met zout water, wat beter is voor ogen en vel van de dieren.
De Tiergarten zal ook enigszins veranderen van opzet: van uitgebreide "kinderboerderij" naar opvangcentrum voor bedreigde diersoorten, inheems en exotisch.

Helft bezoekers uit Nederland

De dierentuin trekt momenteel zo'n 80.000 bezoekers op jaarbasis, waarvan normaliter de helft uit Nederland, vooral uit de grensregio. Op dit moment is het aandeel Nederlanders een stuk lager. Waarschijnlijk heeft corona-pandemie hier iets mee te maken. Na de modernisering hoopt men boven de 100.000 bezoekers per jaar uit te komen, met een verwachte groei richting 200.000.

10 medewerkers zorgen voor 350 dieren

De Tiergarten ontstond eind jaren '50 en werd in eerste instantie geheel gerund door vrijwilligers. Nu zijn er tien medewerkers in dienst. Het park heeft onder meer kamelen, schapen, lama's, katachtigen, zeehonden en vogels. Door de kleine opzet van het park kunnen bezoekers dicht bij de dieren komen. Op de kinderboerderij mogen de kinderen zelf de dieren voeren.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!