Instellingen

Nieuwe buurtbus Wijchen - Grave trekt voldoende reizigers

Een buurtbus, ter illustratie
Een buurtbus, ter illustratie © RN7
WIJCHEN/GRAVE - De buurtbus Wijchen - Grave, die sinds acht maanden in gebruik is, blijkt ruim voldoende passagiers aan te trekken. Dit ondanks het negatieve effect van de corona-pandemie op de aantallen reizigers. Dat komt naar voren in de Programma-begroting 2022 van de gemeente Wijchen, die onlangs is gepubliceerd.
Bij voldoende passagiers (minimaal 400 per maand) besluit de provincie of de nieuwe buurtbus wordt voortgezet. Tot nu toe zien de aantallen reizigers er volgens de provincie goed uit.

Pleidooi voor gewone busverbinding

In een buurtbus kunnen maximaal ongeveer tien passagiers worden vervoerd. Daarom blijft de gemeente Wijchen in samenspraak met Grave bij de provincie pleiten voor een gewone busverbinding tussen beide plaatsen.
In de begroting wordt aangekondigd dat een aantal busroutes in Wijchen in de toekomst mogelijk wordt gewijzigd. Als dat inderdaad doorgaat, betekent dit dat sommige bushaltes zullen verdwijnen, terwijl op andere locaties juist nieuwe bushaltes worden gerealiseerd.

Duurzaam vervoer voor iedereen beschikbaar

De gemeente Wijchen wil ook op andere manieren een goede bereikbaarheid tussen de diverse kernen stimuleren. Daarbij worden openbaar vervoer en de (elektrische) fiets gezien als realistisch alternatief voor de auto. Ook betere fietsverbindingen spelen hierin een belangrijke rol.
Dat geldt ook voor voldoende en veilige fietsenstallingen bij haltes in het openbaar vervoer en het NS-station in Wijchen. In het jaar 2030 moet in principe voor alle inwoners een duurzame vervoerswijze beschikbaar zijn. Daarbij doelt de gemeente bijvoorbeeld op de elektrische deelauto, openbaar vervoer en de deelfiets.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!