Lokaal

Concert 'Ubi caritas' van vier koren van Albert Wissink in Grote kerk Wageningen

Koorschool Midden Gelderland
Koorschool Midden Gelderland © Koorschool Midden Gelderland
EDE - Op 6 november vindt er een bijzonder concert plaats in de Grote Kerk van Wageningen. Vier verschillende koren verzorgen samen een concert met werken van de Edese componist en dirigent Albert Wissink. Na 22 jaar maakt hij als dirigent en artistiek leider bij de Koorschool Midden – Gelderland plaats voor een opvolger.

Nieuwe werken

Het Jeugdkoor en Kamerkoor van de Koorschool staan onder de leiding van Albert Wissink. Het Jeugdkoor zal daarbij ook enkele nieuwe werken ten gehore brengen. Het Kamerkoor zingt het titelwerk Ubi Caritas, evenals enkele delen uit het aangrijpende a capella Requiem.
Vrouwenkamerkoor Hera uit Zwolle staat onder leiding van Raghna Wissink en brengt de 4 motetten ten gehore waarmee Albert internationaal doorbrak, o.a zijn Ave Maria en Psalm 121.
Musica Vocalis uit Zwolle, eveneens onder leiding van Raghna Wissink brengt onder andere het Stabat Mater ten gehore.

Bevrijdend

Dirigent Albert Wissink: “Het is bevrijdend om weer een volwaardig concert te mogen geven. Het afgelopen anderhalf jaar was niet eenvoudig en sommige koren zijn zelfs helemaal gestopt. We hebben doorgezet ondanks alle beperkingen en hebben nu veel zin om weer te mogen optreden voor een publiek.”

Informatie

Het concert begint om 6 november, 20.00 uur in de Grote Kerk van Wageningen. Kaarten zijn te bestellen via koorschoolgelderland.nl. Daar zijn tevens kaarten beschikbaar voor verschillende kerstconcerten die de Koorschool Midden-Gelderland zal geven. Verdere informatie is beschikbaar via info@koorschoolgelderland.nl.