Lokaal

Bennekom zet onbekend Union niet eenvoudig aan de kant

Bennekom Vr1
Bennekom Vr1 © Facebookpagina VV Bennekom
BENNEKOM - Voor Bennekom vrouwen1 was tot afgelopen zaterdag 23 oktober Union een onbekende tegenstander. De enige informatie waarover men beschikte kwam van de wedstrijd van Union tegen Fortissimo, een week eerder. Zaterdag werd met die kennis afgereisd naar Malden.
Er was nog nauwelijks een minuut gespeeld of Bennekom kwam op 0-1 voorsprong door een goal van Sarah van der Kraan. Een mooi begin maar het vervolg was niet goed. Ballen kwamen niet aan, men vond elkaar niet en het tempo lag laag. Vele duels werden verloren en Bennekom creëerde eigenlijk gaan kansen. Voor rust begon Bennekom iets beter te draaien en dat resulteerde in de 2-0.
De goede fase van voor de rust werd net na de rust doorgezet. Na een paar minuten in de tweede helft kwam Bennekom door een doelpunt van Sarah van der Kroon op 0-3, middels een lang afstandsschot van buiten het zestien meter gebied. Bennekom drong aan, maar goed verdedigings- en keeperswerk van Union zorgde ervoor dat de 0-4 lang uit bleef. Halverwege de tweede helft was er weer een afstandsschot nodig om de 0-4 te maken. Deze werd gemaakt door Anniek van der Putte. En in de laatste minuten kwam Bennekom ook nog op 0-5, wat tevens de eindstand was.
Zaterdag 30 oktober trappen de vrouwen van Bennekom om 15:00 uur af tegen RKHVV op sportpark de Eikelhof in Bennekom.