Instellingen

GGD priklocatie Groenewoudseweg opnieuw open in november

Covid-19 vaccin
Covid-19 vaccin © John Beckmann / RN7
NIJMEGEN - De GGD Gelderland-Zuid heropent vanaf 3 november de priklocatie aan de Groenewoudseweg in Nijmegen. Om mensen een locatie dichterbij huis aan te bieden opent de GGD vier woensdagen in november de deuren. Er zal worden geprikt met het Janssen- of Pfizervaccin.
Woordvoerder van GGD Gelderland-Zuid Jan Scholten legt uit dat een priklocatie naast de deur het makkelijker maakt voor mensen om een prik te halen. “In sommige wijken in Nijmegen, bijvoorbeeld Dukenburg of Hatert, zien we dat de vaccinatiegraad wat achterblijft.” Laaggeletterdheid, een taalachterstand of een migratie-achtergrond geeft de woordvoerder als mogelijke oorzaken hiervoor. Door vaccinaties toegankelijk te maken hoopt de GGD de vaccinatiegraad wat op te krikken na het sluiten van meerdere locaties in de regio. “Mensen in Nijmegen willen niet naar Wijchen of Tiel moeten voor hun vaccinatie,” aldus Scholten. In Nijmegen is 84 procent van de 18-plussers volledig gevaccineerd en 85 procent deels.

Prikangst

Mensen die het prikken eng vinden kunnen dit van tevoren telefonisch aangeven. Scholten: “Eigenlijk zijn bijna al onze mensen opgeleid om mensen met prikangst te begeleiden.” Er wordt voor mensen met prikangst meer tijd genomen, ook worden ze meer meegenomen in het proces en na het prikken vaker gecontroleerd of alles goed gaat. “Mochten mensen hele specifieke angsten of wensen hebben dan kan daar rekening mee worden gehouden als ze het vooraf aangeven. Misschien dat er dan een extra persoon aanwezig kan zijn ter begeleiding bijvoorbeeld.”
Vanaf 3 november, vier woensdagen in november tussen 17:00 en 20:00 uur kun kan een vaccinatie worden gehaald aan de Groenewoudseweg. Een afspraak maken is niet nodig. Een legitimatiebewijs is wel verplicht om de prik te krijgen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!