Instellingen

Cel en tbs na mishandelen psychiater in Terborg

Cel en tbs na mishandelen psychiater in Terborg
Cel en tbs na mishandelen psychiater in Terborg © REGIO8
TERBORG - Een 36-jarige man is veroordeeld voor het mishandelen en bedreigen van een psychiater in een zorginstelling in Terborg. Naast een celstraf van negen maanden is hem tbs met voorwaarden opgelegd.
“Hij was in het kader van een crisismaatregel opgenomen bij een instelling in Terborg”, laat de Rechtbank Gelderland weten over de veroordeelde. “Daar wilde hij niet in gesprek gaan met de psychiater, waarop werd gezegd dat hij de ruimte moest verlaten.” Daarop werd de man boos, waarop hij de psychiater mishandelde en bedreigde. De rechtbank noemt het ‘bijzonder kwalijk’ dat hij de hulpverlener aanviel. De man werd ook veroordeeld voor het in bezit hebben van een vuurwapen met munitie.
De man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 276 dagen en tbs met voorwaarden. Zo moet hij zich laten opnemen in een zorginstelling en meewerken aan drugs- en alcoholtests. Dit omdat het herhalingsgevaar volgens de rechter groot is: “De man heeft een chronische psychotische kwetsbaarheid.” Ook na afloop van de celstraf en de tbs moet de man zich houden aan verscheidene maatregelen.
Foto: REGIO8
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!