Instellingen

Lichtjesavond om dierbare overledenen te gedenken

Lichtjesavond op 4 november
Lichtjesavond op 4 november
WAGENINGEN - Op vrijdag 5 november om 19:00u is er een Lichtjesavond op begraafplaats De Leeuwerenk, Oude Diedenweg 64 in Wageningen. Het wordt een sfeervolle avond om dierbare overledenen te herdenken en even stil te staan bij het gemis.
Alle deelnemers krijgen een kaarsje. Daarmee lopen ze langs een verlichte route tot de natuurbegraafplaats achter op het terrein. Op die plek, sfeervol verlicht met kaarsen en fakkels, doen we een korte ceremonie met mooie teksten. De Bedside Singers zorgen voor de muzikale omlijsting. Achteraf is er koffie of thee.
De Lichtjesavond wordt ingericht volgens de huidige corona-regels. Daarom wordt bij de ingang een corona-toegangsbewijs gevraagd. Graag vooraf aanmelden. Dat kan tot 4 november via LichtjesavondWageningen@gmail.com of tel. 06-50627540.
Juist in deze tijd van corona hebben we gemerkt hoe belangrijk het is elkaar nabij te zijn en zorg te dragen voor gemis. Gewoon samenzijn is troostrijk en geeft een diepe verbondenheid. De Lichtjesavond is voor iedereen van alle leeftijden, los van welke levensbeschouwing dan ook. Ook mensen die geen dierbare op de begraafplaats hebben, zijn natuurlijk van harte welkom. De Lichtjesavond wordt georganiseerd door Emma Schotveld (www.zingesprekwageningen.nl) en Petra Sips (www.de-plek.net).
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!