Instellingen

Maak jouw kerstviering in Limburg onvergetelijk: 5 tips

Kerst vieren met je dierbaren is het mooiste wat er is
Kerst vieren met je dierbaren is het mooiste wat er is © Pixabay
Kerst vieren met je dierbaren is het mooiste wat er is! Maar hoe leuk is het om er tijdens de kerstdagen tussenuit te gaan in eigen land? Een van de bestemmingen waar je verzekerd bent van een gezellig kerstfeest is Limburg!
Met een vakantiehuis Limburg kun jij optimaal genieten van op en top Kerst! Benieuwd naar hoe je jouw verblijf in deze provincie onvergetelijk kunt maken? Hier vind je 5 tips!

1: Bezoek de kerstmarkt in Maastricht

Een van de redenen om een vakantiehuis Kerst in Maastricht te boeken, is omdat je op deze manier de kerstmarkt in de stad kunt meemaken. De sfeervolle kerstmarkt is niet het enige wat je kunt bezoeken. Ook kun je hier een ritje maken in een reuzenrad of de schaatsen aantrekken en een rondje over de ijsbaan maken. Natuurlijk kun je hier ook terecht voor heerlijk eten en drinken. Het is optimaal genieten op de kerstmarkt in Maastricht!

2: Ervaar de kerstsfeer in Valkenburg

Ook Valkenburg is een absolute aanrader tijdens de kerstdagen. Hier ademt de stad Kerst en dit betekent dat je je helemaal kunt onderdompelen in de kerstsferen. Ook in deze stad wordt een kerstmarkt georganiseerd en kun je een echte sprookjeskerst beleven. De vele lichtjes, de muziek, het lekkers: jouw kerstgevoel is compleet met een bezoek aan Valkenburg!

3: Maak een wonderschone winterwandeling

Met een beetje geluk ligt er een mooie laag sneeuw op het landschap van Limburg. Het perfecte decor voor een mooie wandeling, want niets is zo magisch dan een met sneeuw bedekt heuvellandschap in het zuiden van Limburg. Na je wandeling kun je thuis een heerlijke kop warme chocolademelk drinken of ga je naar een van de kerstmarkten in de buurt!

4: Volg de kerstroute van het Heuvelland

Wil je een leuke en uitdagende route wandelen? Kijk dan eens naar de kerstroute door het Zuid-Limburgse Heuvelland! Tijdens de Advent- en Kersttijd kun je hier wandelen van dorp naar dorp en genieten van de echte kerstsfeer. Je kunt leuke kerststalletjes ontdekken of genieten van gezellige lichtjes...

5: Proef de Kerst

Lekker eten en drinken: daar weten ze in Limburg alles van. En wanneer je de Kerst wilt gaan proeven, is er geen betere plek dan het zuiden. Hier kun je genieten van kerstige lekkernijen en ontdek je de lokale smaken. Ontdek de lekkerste glühwein of drink een typisch Limburgs biertje. En ook tijdens de kerstdagen kun je prima een Limburgse vlaai eten!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!