Instellingen

Nieuwe bestemming voor oud schoolgebouw in Alverna

Schets tekening van het plan
Schets tekening van het plan © Gemeente Wijchen
WIJCHEN - Het voormalige schoolgebouw van de Antoniusschool in Alverna wordt omgebouwd tot een appartementencomplex met 14 huurwoningen voor starters en senioren. Op het terrein rondom de school komen ook nog vijf woningen.
Op de begane grond van de school komen straks zeven appartementen die geschikt zijn voor zowel starters als senioren, op de bovenverdieping komen ook zeven appartementen. “Dit is een mooie aanvulling op het bestaande woningaanbod in Alverna, vooral voor starters die het zwaar hebben op de huidige markt”, vertelt Geert Gerrits, wethouder ruimtelijke ordening en wonen. De overige bebouwing op het terrein zal in zijn geheel worden gesloopt en plaatsmaken voor nieuwbouw van vijf woningen voor de koopmarkt. Ook aan deze woningen is grote behoefte in Wijchen.
Tekst gaat verder onder video:

Start bouw

Om de herontwikkeling op deze locatie zo snel mogelijk van de grond te krijgen, heeft de gemeente Wijchen ervoor gekozen om het in zijn geheel in de markt te zetten. Dit betekent dat de voormalige basisschool inclusief de grond wordt verkocht door de gemeente aan de Wijchense ontwikkelaar die ermee aan de slag gaat. Naar verwachting gaat de bouw van de 14 appartementen en de vijf levensloopbestendige woningen medio 2022 van start.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!