Instellingen

Nieuwe organisator voor kermis in Didam

Nieuwe organisator voor kermis in Didam
Nieuwe organisator voor kermis in Didam © REGIO8
DIDAM - Na twee jaar zonder kermis geniet Didam vanaf zaterdag weer van de verschillende attracties die nu nog op het raadhuisplein staan. De kermis wordt vanaf dit jaar georganiseerd door Jan Hachmang, die aangeeft dat de coronaperiode erg zwaar is geweest.
“Het was een groot drama”, vertelt organisator en exploitant Jan Hachmang. "De kermissen hebben het zwaar gehad. De meeste zijn nu door de nieuwe regels van de overheid weer opgestart en dan merk je gelukkig wel meteen dat mensen weer geïnteresseerd zijn. De kermissen worden nu weer goed bezocht.” Hachmang neemt vanaf dit jaar de organisatie van de kermissen in Didam over van de gemeente Montferland. Om de vierdaagse najaarskermis interessant te houden, zocht Hachmang naar nieuwe attracties. Dit jaar zijn er al een aantal bijgekomen, zoals de Hurricane. “We proberen de nieuwe attracties een beetje te promoten, om de kermis levendig te houden", zegt Hachmang. "Als je steeds hetzelfde plaatje draait, dan zijn mensen daar op een gegeven moment wel klaar mee.”
De organisator geeft aan dat het vinden van attracties in een klein dorp soms best lastig is: “Het moet wel rendabel zijn. We hebben niet de mogelijkheden zoals in Arnhem of Rotterdam, maar er zijn nog wel attracties te vinden die naar Didam willen komen.” De kermis van dit jaar is tegelijkertijd het afscheid van de locatie op het Raadhuisplein. Door uitvoering van het Centrumplan Didam verhuist de kermis naar het plein bij de kerk. “We hebben hier zelf niet voor gekozen, we hebben dit van de gemeente te horen gekregen", Hachmang laat weten de verandering positief in te zien. "We zitten met de kermis dan dichterbij het centrum, ik denk dat het wat gezelliger en sfeervoller is.”

Sfeer op de kermis

Hachmang staat zelf al meer dan vijftig jaar op de kermis in Didam met de botsauto’s. De sfeer is volgens de organisator altijd gemoedelijk, zo ook dit jaar. “De saamhorigheid, weinig problemen, het is allemaal erg gezellig", somt de organisator op. "Er is nooit echt iets vreemds aan de gang, we hebben hier altijd wel een goed gevoel bij. Ik kom hier in ieder geval graag.”
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!