Instellingen

The Climate Miles: nog één dag in Gelderland

Directeur Marjon Fluit van de Ericaschool in Lunteren ontvangt de wandelaars van The Climate Miles
Directeur Marjon Fluit van de Ericaschool in Lunteren ontvangt de wandelaars van The Climate Miles © WhatsApp-Image
OTTERLO - Gisteren liep een grote groep wandelaars door Nationaal Park de Hoge Veluwe, in het kader van The Climate Miles. Deze wandeltocht voert van Groningen naar de klimaattop in Glasgow.
Onder andere de NOS besteedde dit weekend al aandacht aan dit bijzondere initiatief, waarbij wandelaars aandacht vragen voor de urgentie van de klimaatcrisis. Het zijn bezorgde burgers die op positieve wijze willen laten zien dat ingrijpen nog steeds mogelijk is, maar dat nú dringend actie nodig is. Ook in Gelderland zijn vele voorbeelden, initiatieven en innovaties te vinden op het gebied van duurzaamheid!
Vandaag en morgen is de stoet voor het laatst in onze regio: dan lopen zij van Otterlo naar Lunteren om via Scherpenzeel de provincie te verlaten.
Gisteren was de finish in Otterlo, en vanochtend vertrok de groep naar Lunteren. Onderweg bezoeken zij onder andere twee scholen waar met hulp van Schooldakrevolutie een groot aantal zonnepanelen zijn gelegd of zeer binnenkort gelegd worden. Dinsdag is energiecoöperatiedag met onder andere wethouder Geert Ritsema die vertelt over Energie WEB (Wageningen Ede Barneveld).
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!