Lokaal

'Kamers met Aandacht' gezocht voor kwetsbare jongeren

Kamers met Aandacht start nu ook in Nijmegen, Wijchen, Druten, Beuningen en Heumen
Kamers met Aandacht start nu ook in Nijmegen, Wijchen, Druten, Beuningen en Heumen © Kamers met Aandacht
REGIO - De kamernood treft niet alleen gewone jongeren, maar ook kwetsbare jongeren. Daarom sluiten de gemeenten Beuningen, Druten, Nijmegen, Wijchen en Heumen zich aan bij het project 'Kamers met Aandacht'. Dit project koppelt jongeren aan mensen die een kamer over hebben. Iedereen kan een kamer met aandacht aanbieden en iedere woonruimte kan een 'Kamer met Aandacht' worden.
Mocht je een kamer over hebben, dan kun je deze verhuren aan een kwetsbare jongere. De Stichting Kamers met Aandacht zet een coördinator in die het huis en de kamer komt bekijken voordat een kennismaking plaatsvindt. Het is belangrijk dat er een goede match is. Pas dan komt de jongere met zijn/haar begeleider kennis maken. Samen sporten, een maaltijd mee-eten of hulp met de administratie zijn allemaal manieren om de jongeren te helpen. Volgens de stichting zijn de jongeren vaak bereid een wederdienst te doen zoals een boodschappen of een klusje in huis. "Zo ontstaat er een win-winsituatie", legt de stichting op hun website uit.
Kamers met Aandacht werkt met tijdelijke huurcontracten van minimaal één en maximaal vijf jaar. Deze is gekoppeld aan een begeleidingsovereenkomst voor de jongere en een vrijwilligersovereenkomst met de verhuurder. De begeleider van de jongere komt (de eerste zes maanden) minimaal één keer per week op bezoek en is het eerste aanspreekpunt. Daarnaast kunnen verhuurders ondersteuning krijgen vanuit Kamers met Aandacht en elkaar ontmoeten.