Instellingen

Naast Gelderse derby ook Wijchense derby

SC Woezik en VV Alverna voorafgaand aan het duel
SC Woezik en VV Alverna voorafgaand aan het duel © Henny Remmers
WIJCHEN - Op zondag werd niet alleen de Gelderse derby gespeeld, maar ook de 23e Wijchense derby tussen SC Woezik en VV Alverna. De wedstrijd eindigde onder matige publieke belangstelling in een 1-2 overwinning voor VV Alverna. Dat was ook de ploeg die daar voetballend het meest aanspraak op maakte.
VV Alverna was de ploeg die het meeste balbezit had, beter combineerde en de meeste dreiging had. Echter was SC Woezik de ploeg met de beste kansen in de eerste helft, Luuk van Raaij kopte voorlangs, en Stefan de Jong op de paal. Diezelfde de Jong leek uit een hoekschop te gaan scoren maar het was Alverna keeper Robert Zaalman die in een reflex de bal nog kon keren.
In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet veel, al binnen vijf minuten was het Owen Mbila die de 0-1 scoorde voor de ploeg uit Alverna. Toen een kwartier later Sjoerd Booijen na goed voorbereidend werk van Mels Lantang de 0-2 maakte leek de wedstrijd gelopen. Maar al binnen een paar minuten was het Karen Tevonyan die de aansluitingstreffer scoorde, 1-2. Hier putte SC Woezik geloof uit en zo werd het nog een derby waardige slotfase. Gescoord werd er niet meer, al claimde SC Woezik in blessuretijd nog een treffer bij een hoekschop, maar scheidsrechter Ko van de Ven zag dat anders.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!