Lokaal

Meer Testen voor Toegang-locaties in Achterhoek

Meer Testen voor Toegang-locaties in Achterhoek
Meer Testen voor Toegang-locaties in Achterhoek © REGIO8 (archief
DOETINCHEM - Het aantal locaties voor Testen voor Toegang in de Achterhoek is donderdag gegroeid naar vijf. In Doetinchem kunnen mensen zich nu ook laten testen op een plek aan de Walstraat, naast de al bestaande testlocatie.
Eerder deze week was er nog maar één overgebleven testlocatie in de hele Achterhoek, in Borculo. Het wegvallen had volgens aanbieder Open Nederland te maken met de invoering van een nieuw systeem. Waar woensdag alweer een locatie aan de Gezellenlaan in Doetinchem beschikbaar was om een QR-code te verkrijgen, volgde donderdag de volgende plek in de stad. In Winterswijk zijn inmiddels ook twee testlocaties beschikbaar, aan de Bossesteeg en de Kortestraat.
Het wegvallen van de testlocaties in de Achterhoek zorgde dinsdag voor een storm van kritiek. Onder meer burgemeester Mark Boumans van Doetinchem riep Open Nederland op tot het realiseren van nieuwe plekken. Het is niet bekend of er nu nog meer locaties bijkomen in de regio, volgens de aanbieder worden er doorlopend plekken toegevoegd.