Lokaal

Huntenpop indoor doekje voor bloeden

Huntenpop indoor doekje voor bloeden
Huntenpop indoor doekje voor bloeden © REGIO8
ULFT - Het programma voor de indooreditie van Huntenpop in de SSP HAL in Ulft is bekendgemaakt. Verspreid over drie dagen hoopt de organisatie volgende maand 2500 bezoekers te ontvangen.
“Ik zie het niet als een vervanging”, zegt Hajon Westerveld namens de organisatie van het feest. “Het is erbij, het is een extra feest. Je wil toch wat doen voor je bezoekers, want we hebben bijna geen mensen gehad die het geld terug wilden voor de tickets.” Het Huntenpop-festival bij het DRU-terrein is al twee jaar op rij afgelast vanwege de coronapandemie, maar mede door de trouwe aanhang is de organisatie financieel niet in gevaar gekomen. “Een pandemie gaat je niet in de koude kleren zitten", schetst Westerveld. "Maar we zijn voor het overgrote deel een vrijwilligersorganisatie. We hebben betere tijden gehad, maar het komt wel goed.”
De indoorvariant van Huntenpop start op vrijdagavond 12 november met een Oktoberfest. “Een mooi feest dat prima in de Achterhoek past”, vindt Westerveld, die aangeeft dat er zaterdag een avond met Tribute-bands volgt. “Eigenlijk alle toppers die op Tribute-gebied te krijgen zijn, staan bij ons op het podium. Het is een beetje vergelijkbaar met de vrijdagavond van Huntenpop.” Op zondag is er vervolgens vrij entree bij een familiedag. De kaartverkoop voor de andere dagen start zaterdag.

‘Vol voor 2022’

Komende zomer moet het échte Huntenpop na twee jaar weer terugkeren. “We willen echt vol gas terugkomen”, zegt de voorzitter. “We zijn voorzichtig ook al in gesprek met bandjes. Waarschijnlijk gaan we de aankleding ook nog wat aanpassen. Het wordt mooier, beter en sterker.” Of Huntenpop Indoor eenmalig is? “Nee, als het goed bevalt, doen we het gewoon nog een keer”, besluit Westerveld.