Lokaal

Schapendriftrun levert 2250 euro op voor noodhulp in Haïti

ELSPEET - De Schapendrift in Elspeet vormde zaterdag na lange tijd weer het decor van een mooi hard-loopfestijn. Zo’n 170 lopers kwamen uit stad en land op het evenement af, in leeftijd variërend van vier tot tachtig jaar oud. De netto opbrengst van 2250 euro wordt geschonken aan Stichting Compassion Nederland en wordt besteed aan noodhulp en wederopbouw in Haïti.
De volwassenen gingen vanaf half elf het parcours op en volgden de routes door het bos, over de heide en langs weiden en akkers aan de Stakenberg. Velen genoten van de mooie omgeving, maar er waren ook lopers bij die voor snelle tijden gingen. De snelste dame op de vijf kilometer, Anna van der Rhee uit Doorn, klokte 20:51. Beste Elspeter op deze afstand was Eveline Holdijk in 24:44. Bij de heren had winnaar Erwin van Heiningen uit Apeldoorn slechts 16:20 nodig om de finish te bereiken.
Snelste Elspeter op deze afstand was Izaak Frens met een tijd van 18:25. De tien kilometer werd bij de dames gewonnen door Ilona Meter uit Apeldoorn in een tijd van 40:51. Anneline Koetsier uit Elspeet won in haar klasse in een tijd van 45:30. Bij de heren was Robert van der Stelt uit Kampen de snelste in 34:36 en de snelste Elspeter was in deze klasse Jens Zwitser met een tijd van 40:31.
De kidsrun startte om twaalf uur met kinderen van vier tot twaalf jaar oud. Er werd fanatiek gerend om de bekers in drie verschillende leeftijdsklassen. Bij de meisjes waren Sarah en Leah van de Ridder uit Uddel en Noah van de Kamp uit Apeldoorn de winnaars. Bij de jongens wonnen Lucas van de Kamp uit Apeldoorn, Bomba Lommers uit Arnhem en Joas van de Ridder uit Uddel. Naast een medaille kregen de kinderen ook allemaal een leuk presentje.
Wethouder Mark van de Bunte was ook enthousiast. De sportieve wethouder liep eerst zelf de tien kilometer en reikte vervolgens de prijzenbekers uit aan de winnaars.