Lokaal

Geboortebomen voor baby's in Bronckhorst

Geboortebomen voor baby's in Bronckhorst
Geboortebomen voor baby's in Bronckhorst © REGIO8 (archief
HENGELO - Pasgeborenen krijgen de komende vier jaar van de gemeente Bronckhorst een gratis boom aangeboden. Zestig personen hebben zich inmiddels aangemeld voor de eerste uitgifte, zij kunnen kiezen uit in totaal tien bomen.
“Met deze actie geeft Bronckhorst de nieuwe wereldburgers een groen welkom en schenkt ze aandacht aan biodiversiteit”, laat de gemeente weten over het initiatief. De boom wordt aangeboden aan kinderen die worden geboren in Bronckhorst en kinderen die in hun eerste levensjaar verhuizen naar de gemeente. Geïnteresseerden kunnen kiezen uit in totaal tien bomen, waaronder een pruimenboom, gewone hazelaar, rode meidoorn en wilde appel.
Bronckhorst trekt jaarlijks tussen de vier- en vijfduizend euro uit voor het project, in eerste instantie voor vier jaar. De eerste geboortebomen worden zaterdag 23 oktober uitgereikt op de gemeentewerf. De jonge inwoners die een boom in ontvangst mogen nemen, krijgen hierover een brief van de gemeente. In november en december volgen nieuwe uitgiftemomenten.