Instellingen

Meer prioriteit voor groen in Horapark

Hora Park
Hora Park © Google StreetView
EDE - Tijdens de behandeling van de startnotitie Horapark door de gemeenteraad van Ede pleitte fractievoorzitter Stephan Neijenhuis van D66 voor meer prioriteit voor het groen, hiervoor moeten de plannen bijgestuurd worden en daartoe diende hij een voorstel in.
In het oude voorstel stond namelijk dat de bouwplannen in balans moesten zijn met de natuur. "Dat is echter een abstracte en subjectieve stelling die weinig zekerheid biedt voor eengoede afloop", aldus Stephan Neijenhuis.
D66 deed het voorstel om een harde ondergrens vast te stellen om te bepalen dat de natuur in het gebied versterkt moet worden. "Als er op sommige plekken dus natuur verdwijnt voor woningen, moet dat binnen het Horapark worden gecompenseerd zodat het gebied uiteindelijk beter uit de plannen komt dan het erin is gegaan. Onder buurtbewoners is er veel te doen over de bouwplannen in het Horapark. Op dit terrein staan, tegen de bosrand, kantoorpanden die niet meer in gebruik zijn. De gemeente heeft plannen om op dit terrein veel woningen te realiseren. Vanwege de grote woningnood is D66 voorstander van het bouwen van veel extra woningen, maar op deze plek moeten we wel voorzichtig zijn met de natuur. Het gebied staat vol bomen en herbergt een unieke paddenpopulatie. Veel Edenaren en vooral bewoners van de Enkawijk hechten sterk aan het groene karakter. Dat moeten we dus beschermen, ook als er extra woningen bijkomen", stelt Stephan Neijenhuis. De plannen zullen worden bijgestuurd want de Edese gemeenteraad nam donderdag 23 september jl. het voorstel van D66 met algemene stemmen aan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!