Lokaal

Wethouder Fleuren opent speeltuin in Beek tijdens Burendag

BEEK-UBBERGEN - Afgelopen zaterdag was het burendag. In Beek opende wethouder Sylvia Fleuren een speeltuin gelegen aan de Nesciostraat. Een goed voorbeeld van wat tot stand kan komen met goed overleg tussen gemeente en inwoners.

Burendag

Burendag wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd en is een initiatief van het Oranje Fonds en een grote Nederlandse koffiebrander. Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en voor de buurt.
Ook in de gemeente Berg en Dal vierden veel buren dit met elkaar. In veel buurten in alle dorpen van de gemeente werd van alles georganiseerd, meestal gezellig en vaak ook nuttig.

Enkele 'projecten' als voorbeeld:

Inwoners van Heilig Landstichting verwelkomden hun nieuwe buren met heel veel lekkers. Die nieuwe buren zijn bewoners van Iriszorg de Hulsen die tijdelijk in het Nebo-klooster wonen.
In Beek vierden buren zoals gezegd samen de opening van de vernieuwde speeltuin aan de Nesciostraat. Inwoners van de wijken Koningsholster en Bleekershof, ook in Beek, adopteerden 4 plantsoenen van de gemeente. Zaterdag werden ze aangeplant en zijn er gezellige, groene ontmoetingsplekken gemaakt.
In Leuth tenslotte verfraaiden inwoners het nieuwe zithoekje op het Kerkplein. De nieuwe plantenbak en de borders werden gevuld met groen.
Volgend jaar met jouw wijk meedoen met Burendag ? Er is zelfs subsidie voor beschikbaar ! Kijk op burendag.nl.