Lokaal

Björn Derksen opnieuw lijsttrekker van CDA Wijchen

Björn Derksen van het CDA Wijchen
Björn Derksen van het CDA Wijchen © CDA Wijchen
WIJCHEN - De leden van het Wijchense CDA hebben Björn Derksen unaniem gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Net als in 2018 gaat Björn Derksen de kandidatenlijst aanvoeren van de één na grootste fractie in de Wijchense gemeenteraad.
Björn Derksen over zijn benoeming: “Ik ben blij en trots dat ik het vertrouwen heb gekregen van de leden en de kar weer mag gaan trekken. Dat is een eer. Ik kijk er naar uit om samen met het team in de komende maanden campagne te gaan voeren.”
Derksen is al acht jaar raadslid in Wijchen. De laatste jaren is hij ook de fractievoorzitter van het Wijchense CDA. Derksen hierover: “De afgelopen periode hebben wij ons met succes ingespannen voor de actie ‘Behoud Wijchens Meer’. Uiteindelijk heeft dit geleid tot het niet bebouwen van het Wijchense Meer. Tevens spannen wij ons in voor voldoende parkeerplaatsen in het centrum van Wijchen nabij de winkels, om zo ons vitale en mooie centrum te behouden. Centrumondernemers ondersteunen deze actie. Ook pleiten wij voor meer woningbouw, bijvoorbeeld door het volledig en versneld afbouwen van de Huurlingsedam. Het college wil hier 250 woningen bijbouwen, terwijl er nog ruimte is voor 450 woningen in deze mooie wijk. Wij willen niet wachten en de resterende 200 woningen ook zo snel mogelijk meebouwen, evenals in de kleine kernen meer woningen voor behoud van de leefbaarheid. Behoud van cultuurhistorische waarden zoals het Wijchens Meer, een vitaal centrum met genoeg winkels en parkeerplaatsen, aandacht voor gezinnen en kinderen, opkomen voor ondernemers en versnellen op woningbouw. Dat zijn punten waar wij ons voor in zullen blijven spannen. Daar sta ik voor.”

Grootste energieproject

Björn is naast raadslid ook zelfstandig ondernemer en momenteel werkzaam bij hoogspanningsnetbeheerder TenneT. Hij werkt daar aan het Wind op zee project IJmuiden Ver. Dit is een van de grootste energieprojecten van Nederland waarbij windenergie van een paar honderd windturbines op de Noordzee aangesloten gaat worden op het landelijke hoogspanningsnet. Björn is daar projectleider Ruimtelijke planning en vergunningverlening.