Instellingen

NEC maakt esporters bekend voor dit seizoen

v.l.n.r. Sepp Krebbers, Damian Sitaram, Joas Drost
v.l.n.r. Sepp Krebbers, Damian Sitaram, Joas Drost © NEC/RN7
NIJMEGEN - NEC heeft haar esporters voor dit seizoen bekendgemaakt. Damian Sitaram en Joas Drost gaan NEC vertegenwoordigen in de eDivisie. De eDivisie is een Nederlandse competitie voor gamers van het spel FIFA.
Alle 18 Eredivisieclubs zijn vertegenwoordigd door twee spelers. Één speelt op de PlayStation en de ander op de Xbox. De eDivisie is opgericht in het seizoen 2016-2017. NEC deed toen ook nog mee, namens NEC speelde toen Romano Jansen. Helaas degradeerde 'het echte' NEC dat seizoen en zo verdween ook NEC uit de eDivisie.
Spelers hebben de keuze over alle spelers in het spel. Zo is het heel normaal dat Cristiano Ronaldo namens NEC speelt tegen Ajax met Ruud Gullit.
In de afgelopen drie jaar werd Ajax twee keer kampioen. Dani Hagebeuk was de man achter de knoppen voor de Amsterdammers. Daarna werd provinciegenoot van NEC, De Graafschap kampioen. Sinds 2019/2020 worden er in één jaar, twee seizoenen van een half jaar gespeeld. Een halfjaar op de Xbox en een halfjaar op de Playstation. Daarin werden PEC Zwolle, Ajax en PSV kampioen. In het eerste halfjaar van 2020 werd er niet gespeeld vanwege de coronapandemie.

NEC weer van de partij

Nu NEC gepromoveerd is doen ze weer mee in het virtuele voetbalspel. Daarom zocht NEC de afgelopen periode naar fanatieke gamers. Die zoektocht lijkt te zijn geslaagd. Damian Sitaram en Joas Drost voegen zich toe aan de NEC-familie en zullen namens NEC uitkomen in de eDivisie. Ook de Nijmeegse YouTuber Sepp Krebbers krijgt een contract. Hij wordt 'content creator' en gaat fungeren als reservespeler.
Of NEC mee kan doen om de titel is niet te voorspellen. Het ligt eraan wie de mannen in hun team stoppen. Wie zou jij kiezen, lewandowski of Mbappe, of haal toch liever een oude legende terug en laat je Maradonna schitteren in het NEC shirt?
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!