Lokaal

Postuum Wagenings erezilver voor Jaap Meurs

WAGENINGEN - Jaap Meurs, Mr. Blues van Wageningen, heeft op zondag 26 september postuum het Wagenings Erezilver gekregen. Dini Meurs, de weduwe van de op 11 november 2020 overleden Jaap Meurs, nam het Wagenings Erezilver in ontvangst. Dit gebeurde tijdens de Jaap Meurs Memorial in de Patio. Op deze middag in de Bluesclub XXL speelden muzikale vrienden een eerbetoon aan de Wageningse bluesicoon. Tussen de optredens door verraste burgemeester Floor Vermeulen de aanwezigen met de mededeling dat Jaap Meurs postuum het Wagenings Erezilver ontvangt.
“Mr. Blues. Blues Brother. Een levensgenieter. Een trouwe vriend. Maar bovenal een familieman. Hij was een grootheid in de Wageningse muziekwereld en ver daarbuiten. De bluesmuziek was zijn lust en zijn leven. Als luisteraar, als zanger, maar vooral als organisator, aldus burgemeester Vermeulen”. “Vooral zijn inspanningen die een meerwaarde opleveren voor de Wageningse samenleving, heeft het college van B en W daarom besloten Jaap Meurs postuum te onderscheiden met het Wagenings Erezilver. Met deze onderscheiding spreken wij onze onmetelijke waardering voor hem uit”, besloot burgemeester Vermeulen zijn eerbetoon.

Beuningplein is Jaap Meursplein

Jaap Meurs heeft er dertig jaar lang voor gezorgd dat Wageningen en de bezoekers tijdens het Bevrijdingsfestival daar konden genieten van bluesmuziek. Daarom heet vanaf 5 mei dit jaar het Beuningplein het Jaap Meursplein. De bedoeling is om hier op 5 mei 2022 alsnog groots, met natuurlijk bluesmuziek, daar de nodige aandacht aan te besteden. Met Ben van der Swaluw richtte hij in 2002 Bluesclub XXL op. Ook hebben ze de Blueskroegentocht weer nieuw leven in weten te blazen. En Jaap Meurs was de energieke frontman en zanger van bekende blues formaties als Big Jake & The Two-Timers en de Fake Brothers Blues Band. Getooid met zijn karakteristieke grote hoed was hij op het podium volkomen in zijn element.