Instellingen

Vrachtwagens halen vervuilde speeltuin leeg

Vrachtwagens halen vervuilde speeltuin leeg
Vrachtwagens halen vervuilde speeltuin leeg © REGIO8

BRAAMT - De gemeente Montferland start maandag met het vervangen van de grond in de speeltuin aan het Rodingsveen in ’s-Heerenberg. De vervuilde grond wordt over de weg vervoerd met vrachtwagens die in totaal vierhonderd keer moeten rijden.

De speeltuin is aangelegd op een stuk grond dat vroeger diende als vuilstort. Na diverse onderzoeken en controles is gebleken dat het voor kinderen niet meer veilig is om hierop te spelen. De vervuilde grond moet daarom gesaneerd worden. De speeltoestellen gaan er allemaal uit en er wordt een doek op de grond neergelegd, daar komt later de schone grond overheen. Het terrein bevat in totaal ongeveer drieduizend kubieke meter aan vervuilde grond, dit wordt er allemaal uitgehaald.

Volgens Montferland heeft de vervuilde grond geen invloed gehad op de volksgezondheid: "We zijn er op tijd bij", aldus wethouder Oscar van Leeuwen, die de buurt waarschuwt voor overlast "Het aanpakken van de speeltuin heeft een behoorlijke impact op de inwoners. Er rijden namelijk vrachtwagens tweehonderd keer heen en tweehonderd keer terug." De inwoners zijn geïnformeerd door middel van een brief. De gemeente verwacht medio november klaar te zijn met de aanpassing.


Foto: REGIO8 (archief) 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!