Lokaal

Solidatiteitsactie met Afghaanse vluchtelingen in Ede

Solidarityposter
Solidarityposter © Solidariteitsactie Afghanen
EDE - Inwoners uit Wageningen organiseren 25 september om 13:30 op het Raadhuisplein in Ede een solidariteitsactie met de boodschap: Afghaanse vluchtelingen zijn welkom in Gelderland!
De komst van Afghaanse mensen in Nederland die moesten vluchten voor het geweld van de Taliban, heeft tot veel hartverwarmende acties geleid. Helaas leidde dit ook tot haat en agressie zoals op 24 augustus in Harskamp. De actie op 25 september biedt een podium aan positieve geluiden. "We willen solidariteit tonen met Afghaanse mensen die in Nederland zijn aangekomen en een tegengeluid laten horen tegen het racisme en de haat die is geuit", zegt Eva Romviel, één van de organisatoren. "We willen gastvrijheid en warmte uitdragen naar vluchtelingen, maar zeker ook het algemene belang van vluchtelingenopvang bespreken en het begrip hiervan vergroten", vult Iris Barten, een andere organisator, hierop aan. Iedereen uit Gelderland en daarbuiten kan aansluiten om deze boodschap uit te dragen.
De actie zal beginnen met verschillende sprekers waarna er de mogelijkheid is om je creatief te uiten door het maken van kaarten. De kaarten worden bij een vluchtelingenopvang afgeleverd om de mensen daar een hart onder de riem te steken.