Lokaal

Geweien verkoop en ontmoet de boswachter in Otterlo

Geweien verkoop en ontmoet de boswachter in Otterlo
Geweien verkoop en ontmoet de boswachter in Otterlo © Natuurmonumenten - Marja Koole
OTTERLO - Op zoek naar een uniek hertengewei of afworpstang van een Veluws edelhert? Liefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens de geweienverkoop op 23 en 24 oktober bij Parkeerplaats Oud Reemst in Otterlo. De boswachters zijn aanwezig om onder het genot van een warm vuurtje en een kop warme chocolademelk kennis te maken en uitleg te geven.
De afworpstangen worden verkocht voor prijzen tussen de € 35, - (voor de helft van een gewei) en € 150, - (voor een groot span). Het gaat om stangen en complete spannen die door de boswachters in natuurgebied Planken Wambuis zijn gevonden. Betalen kan contant of per pin. Leden van Natuurmonumenten krijgen korting op vertoon van de ledenpas. Ter plekke lid worden is ook mogelijk.

Boswachters heten je welkom

Boswachter Siard de Meijer: ”In de wintermaanden en in het vroege voorjaar werpen de mannelijke herten hun gewei af. De boswachters van Natuurmonumenten verzamelen deze stangen en complete spannen uit natuurgebied Planken Wambuis. Tijdens het herfstvakantieweekend van zaterdag 23 en zondag 24 oktober staan wij klaar met een warm vuurtje, een volle ketel warme chocolademelk en uitgestalde geweistangen voor de verkoop. Bezoekers zijn van harte welkom voor een gezellig praatje en een bezoek aan natuurgebied Planken Wambuis in herfstkleuren. Vanaf Parkeerplaats Oud Reemst in Otterlo starten verschillende wandelroutes van 1 km, 4 km en 8 km. Een mooi startpunt voor je herfstwandeling tijdens de herfstvakantie."
Zaterdag 23 & zondag 24 oktober 2021, 11.00 - 15.00 uur
Parkeerplaats Oud Reemst, Harderwijkerweg 1a in Otterlo