Instellingen

Jonge voetballers kunnen trainen bij NEC

De NEC Voetbalschool begint op 3 oktober
De NEC Voetbalschool begint op 3 oktober © Pixabay
NIJMEGEN - Vanaf zondag 3 oktober start de nieuwe N.E.C. Nijmegen Voetbalschool en Keepersschool module voor geïnteresseerde jongens en meisjes in de leeftijd 6 t/m 15 jaar. De tien-weekse voetbaltrainingen zijn een jaarlijks terugkerend evenement. Het is voor jonge voetballers de kans om zich te ontwikkelen in het voetbal, maar plezier staat uiteraard voorop.
De trainingen zullen tien weken lang plaatsvinden op zondagochtend. Talentvolle en gediplomeerde NEC-trainers zullen de trainingen verzorgen. Ook kunnen de kinderen rekenen op een echt NEC-trainingstenue.

Verdedigen als de Hulk

Trainers verplaatsen zich in de belevingswereld van de kinderen. Jop Pepping van de voetbalacedemie van NEC gaf een voorbeeld. “Als je aan een jonge speler vraagt: wat is de snelste auto ter wereld? Dan is het antwoord vaak Ferrari. Als je dan als trainer aangeeft dat je wilt dat ze als een Ferrari druk zetten op de bal of als een Ferrari gaan dribbelen zie je spelers zich inleven in de fantasie die ze hebben en er razendsnel vandoor gaan."
Dit werkt hetzelfde voor de Hulk. "Ze moeten verdedigen als de Hulk in plaats van zeggen dat we in duel moeten gaan. Je ziet spelers een beetje boos gaan kijken, grommen en ze snappen eigenlijk direct wat de bedoeling is.”

Afwisselend programma

Iedere zondag word er wat anders getraind. “Elke week staat één thema centraal en daarin is alle oefenstof en coaching afgestemd. Als NEC willen we de spelers laten ervaren wat het is om bij NEC te voetballen en op welke manier wij dat als club aanpakken,” vertelt Pepping.
Ook ouders zijn weer welkom langs de zijlijn. Helemaal hetzelfde is het nog niet. “Tijdens de nieuwe cyclus die begin oktober gepland staat blijven wij de richtlijnen van het RIVM volgen.”
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!