Lokaal

HeleBoeldag weer ouderwets gezellig

NUNSPEET - Ut geejt deur…zo werd de HeleBoeldag van de Hervormde gemeente in Nunspeet aangekondigd via de mail. En dat was niet aan het publiek voorbijgegaan.
Met een strak georganiseerde markt werd nog rekening gehouden met de anderhalve meter afstand. Er mochten op last van de gemeente maximaal 500 bezoekers tegelijk toegelaten worden door middel van een toegangsmunt bij de ingang. Ook was er een prima afgezette looproute, waarmee men toch langs alle kramen kwam. En evenals andere jaren was er weer volop te koop.
Ook de pannenkoeken en oliebollen vonden gretig aftrek. Geholpen door het zonnetje was het weer een gezellige drukte. Coördinator Wijnand de Jager: “Omdat de boeldag vorig jaar niet door kon gaan bleven het hele jaar door wel spullen binnenkomen. De kramen zijn dan ook rijkelijk voorzien van spulletjes. Sinds de vorige editie in 2019 hebben we zeker niet stil gezeten. We hebben voldoende spullen en hoeven geen ‘nee’ te verkopen. Om genoeg spreiding te houden bij het rad van avontuur hebben we dat verplaatst naar de Whemezaal, waar mensen dus op stoelen kunnen zitten.”
Dit jaar geen orgelconcerten of zang. Dat hoopt de organisatie de volgende editie weer op te kunnen pakken. Na afloop van de markt worden boeken, ijzer, alsook spullen uit grootmoederstijd opnieuw opgeslagen. Kleding gaat naar kringloopwinkel GAIN en Woord en Daad krijgt na afloop ook nog gelegenheid spullen van hun gading te selecteren.

Goede doelen

“De opbrengst gaat onder meer naar het Noord-Veluws Museum voor de aanschaf van een kunstwerk en Het Rossing Center for Education and Dialogue in Israël voor de realisatie van een ontmoetingsprogramma voor Joodse en Arabische tieners”, aldus Wijnand.