Lokaal

24 uur in actie voor Alzheimer Nederland

NUNSPEET - Geïnspireerd door een TV programma ‘Herinneringen voor het leven’, waar aandacht werd besteed aan dementie, hebben Tessa en Rianne van Het Welgelegenhuis in Nunspeet actie ondernomen voor steun aan stichting Alzheimer Nederland.
Samen met tal van vrijwilligers zijn personeelsleden vrijdagmiddag gestart met een 24-uurs actie, bestaande uit meerdere onderdelen: paalzitten, fietsen op tandems, hardlopen en wandelen. Alle onderdelen beslaan een tijdvak van 4 uur. Deelnemers laten zich voor deze activiteiten sponseren.
De opbrengsten komen niet ten goede aan de eigen voorziening, maar zijn bestemd voor de landelijke organisatie Alzheimer Nederland. Naast de acties van medewerkers en vrijwilligers was op het terrein gezorgd voor een tent met diverse spullen om te kopen of te nuttigen. In Het Welgelegenhuis verblijven 21 dementerende ouderen, die elk hun eigen studio met badkamer hebben. Zorg bij Dagelijks Leven (de overkoepelende organisatie) wordt gekenmerkt door zorg te bieden in een kleinschalige setting in een vertrouwde omgeving, dichtbij familie en naasten.