Lokaal

Kunst en LHBTi bij Cultuurplein

Opening van de expositie Stilleven@home kreeg veel belangstelling van de pers.
Opening van de expositie Stilleven@home kreeg veel belangstelling van de pers. © Eigen beheer
EPE/HEERDE - Cultuurplein is op zoek naar naar mensen die willen meewerken aan een tentoonstelling met eigen kunst of gedichten over de acceptatie van lhbti-ers op de Noord Veluwe.
Kun jij je wel of niet kunt uiten in deze regio? Dat dit voor iedereen anders zal zijn is duidelijk. Het gaat in de opzet van de tentoonstelling om de persoonlijke beleving. Daar waar je vroeger niet over je geaardheid kon praten is de situatie anno 2021 sterk verbeterd al loopt onze regio niet voorop in de acceptatie. Ook familieleden zijn welkom om bij te dragen want zij vormen vaak de eerste kring. Vaak wist de familie het allang, met name de moeders, maar soms geeft dit toch nog spanning binnen een familie.
Vorig seizoen heeft Cultuurplein een tentoonstelling georganiseerd over hoe mensen de lockdown hebben beleefd. Via schilderkunst en poëzie gaf men toen uiting aan alle emoties die speelden. De tentoonstelling Stilleven@home is toen geopend door de Commissaris van de Koningen dhr Berends.
Leef jij met je geaardheid nog steeds in een lockdown? Wil je toch op kunstzinnige wijze uiting geven aan je emoties? Hoe verbeeld je een coming out? Meld je aan als meedenker. Werk mag ter zijner tijd ook anoniem worden aangeleverd Jan Bertil Pool coordinator Cultuur & samenleving bij Cultuurplein in Epe en Heerde. ‘Binnen STIP Heerde en verschillende welzijnsorganisaties zoals Verian thuiszorg, is het thema LHBTI op de agenda gezet. Wat doet het met een mens als deze zijn leven lang zijn of haar ware identiteit verborgen heeft moeten houden? Zijn lichamelijke of geestelijke klachten ooit door de thuiszorgmedewerker of huisarts in verband gebracht met de spanningen die dit met zich meebrengt? Als je op school, je werk je vriendenkring of familie niet jezelf kunt zijn levert dit problemen op. Kijk naar de mens en wat dit met hen doet.” aldus Pool. Stuur een mail naar jb.pool@cultuurpleinnoordveluwe.nl