Lokaal

Zender Optimaal FM gaat verder als REGIO8

Zender Optimaal FM gaat verder als REGIO8
Zender Optimaal FM gaat verder als REGIO8 © REGIO8
ZEDDAM - De naam van Optimaal FM houdt dinsdag op te bestaan, de radiozender gaat verder als streekomroep REGIO8. Na dertig jaar wordt daarmee afscheid genomen van de vertrouwde naam van het radiostation, dat eind jaren '80 ontstond in een kelder van voormalig hotel De Uitkijk in Zeddam.

“We begonnen als piraten”, zegt medeoprichter Albert Jan Dellemann, bij de luisteraar van het eerste uur bekend als dj Huub van Someren. “We waren muziekliefhebbers en gek van de radio. Toen mochten we nog geen lokale omroep beginnen, dus gingen we lekker stout doen. Toen kwam er de mogelijkheid om een lokale omroep op te richten.” Vanaf 21 september 1991 begon Optimaal FM met uitzenden als de officiële omroep van de toenmalige gemeente Bergh. Vanuit Zeddam verplaatste de radiostudio naar Wehl, waarna de omroep in 2012 verhuisde naar de huidige locatie op het DRU Industriepark in Ulft.
Hoewel de naam verandert in REGIO8, blijft de radiozender hetzelfde. Inclusief populaire programma’s als Van Mojn tot Goedgoan en Prima Hollandia van Twan van Zee. “De mensen maakten zich al enorm bezorgd”, zegt Van Zee, die elke zondag dialectplaten draait in zijn programma. “Maar er is niks aan de hand, er gebeurt maar één dingetje, dat is dat de naam verandert. Voor de rest blijft het programma Prima Hollandia bij leven en welzijn doorgaan.”

Speciale programmering

Dinsdag komen gedurende de dag allerlei oudgedienden voorbij op de zender om afscheid te nemen van de naam Optimaal FM. Aan het eind van de middag zal de naam dan officieel veranderen in REGIO8. Van Zee denkt niet dat de luisteraars moeite hebben met de nieuwe naam: “Ik heb er vertrouwen in dat het publiek en de luisteraars in de Achterhoek en in de Liemers REGIO8 naadloos overnemen.”

De programmering van dinsdag:

06.00u – 09.00u, Rob Dammers en Balthazar van Puffelen
09.00u – 11.00u, Alard Ross, Twan van Zee en Willem van der Veur
11.00u – 13.00u, Wijbrand van der Sande
13.00u – 16.00u, Jeroen Drogt en Ron Scott
16.00u – 18.00u, Balthazar van Puffelen, Jasper Hazelaar en mystery guests
18.00u – 20.00u, Avondshow met Rodney en Hugo
Foto: REGIO8