Instellingen

De voordelige motorverzekering kiezen met Diks

Verzekerd op pad
Verzekerd op pad © Pexels

Uw motor is u dierbaar. Net zoals uw geld dat is. Schade - op welke manier dan ook - aan uw motor is niet iets waar u graag aan wilt denken.

Wanneer u niet genoeg verzekerd bent kunnen de kosten aardig oplopen. Het is dus verstandig om een goede motorverzekering af te sluiten. Alleen door de bomen kunt u het bos der verzekeraars waarschijnlijk niet goed meer zien. Met de online tool van Diks.nl kunt u meteen een vergelijking maken en heeft u uw voordelige verzekering snel gevonden. U kunt tevens Diks motorverzekering afsluiten.

In dit artikel vertellen we u daarbij wat u verder moet weten over verzekeren in het algemeen. Bijvoorbeeld welke motorverzekering u kunt afsluiten en hoe het zit wanneer u op reis gaat.

Welke motorverzekering afsluiten?

U heeft de keuze uit drie dekkingen:

● WA

● WA+

● Allrisk

Uw motor alleen WA verzekeren

De WA verzekering afsluiten is - net zoals bij een auto of bromfiets - verplicht om af te sluiten. Maar u kunt ook kiezen voor WA+ of Allrisk. De WA verzekering zelf vergoedt alleen de schade die u heeft aangebracht met uw motor aan derden. Het keert dus geen schade aan uw eigen motor uit. Bij een ongeval met de motor door uw schuld, zorgt uw verzekeraar voor het schadeloos stellen van de tegenpartij.

De uitgebreidere WA beperkt casco

Betaal iets meer en kies voor een WA beperkt casco als u ook de schade aan uw eigen motor wilt verzekeren. Daarnaast biedt deze verzekering ook dekking bij schade door diefstal (of een poging tot), brand en ontploffing, en de schade die u heeft opgelpen door loslopen dieren. Ook schade welke weersomstandigheden kunnen veroorzaken zijn gedekt, zoals bij storm, hagel en zelfs blikseminslag.

Wanneer deze redenen de oorzaak van schade zijn, heeft dat geen invloed op uw aantal schadevrije jaren. Een ongeval wel (dat kost u 5 schadevrije jaren), maar diefstal niet.

All risk (WA casco)

Wilt u echt geen risico nemen? Dan is de Allrisk (ook wel WA casco) de verzekering voor u. Dit is de meest complete Diks motorverzekering. Hiermee bent u gedekt tegen al het eerder genoemde en ook bij schade door eigen schuld. Zeker aan te raden wanneer u net een nieuwe motor heeft gekocht. Maar ook als u een ouder exemplaar heeft staan die veel geld waard is. Met All risk voorkomt u dat u een flinke schade aan jouw motor zelf moet betalen.

Hoogte van premie voor Diks motorverzekering

De hoogte van de premie hangt af van specificaties van de motor. Denk aan het type, het aantal cc en hoe zwaar de motor is. Verder spelen uw persoonlijke gegeven ook een rol, zoals leeftijd, woonplaats en aantal schadevrije jaren. Wanneer u online een vergelijking maakt met verschillende verzekeraars, kunt u deze gegevens invoeren. U ziet een overzicht van welke verzekeraars mogelijk bij u passen voor Diks motorverzekering

Diks motorverzekering op reis

Gaat u binnenkort met de motor op vakantie? Ook dan wilt u natuurlijk goed verzekerd zijn. Met alleen WA of Allrisk komt u er niet. Sluit een verzekering af voor uw reis. Een reisverzekering verzekert u tegen pech onderweg en tegen ongevallen. Ook als u aan motorsport doet is deze verzekering een goede optie voor u.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!