Instellingen

Bakwedstrijd als hoogtepunt van "Heel 't Gasthuis Bakt"

Burgemeester Slinkman reikt wisselbeker uit
Burgemeester Slinkman reikt wisselbeker uit © Peter Hendriks
De jury in actie
De jury in actie © Peter Hendriks
De winnende taarten
De winnende taarten © Peter Hendriks
MILLINGEN AAN DE RIJN - Deze week stond het Millingse Gasthuis in het teken van taart en gebak in de 'Heel Gasthuis bakt-week'. Alle activiteiten in het gasthuis stonden de afgelopen dagen in het teken van bakken, zoals een bak-bingo, een bak-quiz, knutselen met gebak en wentelteefjes bij het ontbijt.

Bakwedstijd

Hoogtepunt van de week was de bakwedstrijd. Donderdagmiddag stonden er 12 prachtige baksels, klaar om beoordeeld te worden door een vakkundige jury, bestaande uit burgemeester Mark Slinkman en chef-kok Ameel (een vrijwillige kok die samen met bewoners kookt). Aan de jury de smakelijke taak om alle deelnemende taarten te proeven en een oordeel te vellen.
Na een middag met taart, muziek en gezelligheid werden de prijswinnaars door de jury bekend gemaakt. De derde prijs ging naar afdeling 'Klein Millingen', de tweede prijs naar de huiskamer en de winnende taart was het baksel van enkele bewoners van de aanleunwoningen. De burgemeester overhandigde een van de bewoners de welverdiende wisselbeker.
Omroep Berg en Dal TV proefde mee !
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!