Lokaal

Tulpenbomen zorgen nog steeds voor onveilige situatie aan de Schoolweg in Nunspeet

Geen veilige situatie aan de Schoolweg.
Geen veilige situatie aan de Schoolweg. © CDA Lokaal
NUNSPEET - Het is verdacht stil rondom de weg- en trottoirproblematiek aan de Schoolweg in Nunspeet. Al jaren is er sprake van een forse worteldruk door de aanwezige bomen. Het gevolg is dat het trottoir omhoog komt en het al snel onbegaanbaar wordt, zeker voor de aanwonenden.
Midden op de stoep staan ook lantaarnpalen. “Wie verzint zoiets? Hier moet echt beweging in komen en liever gisteren dan vandaag”, aldus fractievoorzitter Koos Meijer van CDA Lokaal. Meijer loopt met regelmaat een rondje door de Schoolweg en is verbaasd over het feit dat er maar niks verandert aan de in zijn ogen onveilige situatie.
“Het in gesprek gaan met een paar buurtbewoners maakte voor mij een aantal zaken snel duidelijk”, vertelt Koos. Door als gemeente de buurtbewoners erbij te halen moet het lukken om een goede oplossing te vinden. Waar de gemeente eerder al kwam met het idee om de bomen te kappen of het aanleggen van een groenstrookje om de bomen heen, is dat gelijk afgeketst door de buurt. De bomen zorgen voor een beeldbepalend karakter.
“In het kader van burgerparticipatie willen we graag als buurtbewoners meedenken. Zeker met het voorbeeld van een soortgelijke situatie aan de Spoorlaan als eerdere succesvolle actie”, zo luidt een reactie.
CDA Lokaal heeft wederom de zaak op het bordje van het college gelegd en hoopt spoedig antwoord te krijgen op gestelde vragen.