Instellingen

35 verenigingen uit Ede gaan loten verkopen via de Grote Clubactie

Grote Clubactie
Grote Clubactie © Nationale Grote Clubactie
Grote Clubactie
Grote Clubactie © Nationale Grote Clubactie
EDE - Zaterdag 18 september starten 35 verenigingen uit Ede met de verkoop van loten voor hun club. Een lot kost € 3,- per stuk waarvan maar liefst 80% naar de club gaat. De Grote Clubactie is al bijna 50 jaar de grootste fondsenwervende actie van Nederland voor het verenigingsleven en biedt een laagdrempelige manier om ook verenigingen in Ede een steuntje in de rug te geven. Door heel Nederland starten meer dan 300.000 leden van ruim 5.000 verenigingen met de verkoop van loten aan familie, vrienden en buren.

Extra inkomsten ook dit jaar meer dan welkom

Vorig jaar brak de Grote Clubactie alle records met een opbrengst van dik € 9,5 miljoen voor het verenigingsleven. Dit geld was een welkome aanvulling op de gemiste inkomsten. Directeur Frank Molkenboer: “Sommige clubs hebben als gevolg van de coronacrisis het ledenaantal, en daarmee ook de contributie-inkomsten, zien afnemen. De sponsorinkomsten lopen terug en veel clubs missen al ruim een jaar de inkomsten uit de kantine. Alle extra’s zijn juist dit jaar meer dan welkom. Daarnaast horen we van veel verenigingen ook dat de actie bijdraagt aan een saamhorigheidsgevoel, iets wat we het afgelopen 1,5 jaar door alle maatregelen ook hebben moeten missen.”

Persoonlijk én innovatief door gebruik van de QR-code

De kracht van de Grote Clubactie is het enthousiasme waarmee kinderen voor hun club langs de deur gaan. Maar ook de Grote Clubactie gaat mee met de tijd. Als koper koop je direct een lot aan de deur door de QR-code te scannen. Leden kunnen nu ook eenvoudig hun persoonlijke verkooplink delen via WhatsApp en social media. Op deze manier kunnen ook familieleden en vrienden bereikt worden waarvan de voordeur nét even wat verder weg ligt.
Directeur Frank Molkenboer: “Door het enthousiasme van al die leden die vanaf 18 september weer de straat op gaan om loten te verkopen voor hun club én de kans die je als lotenkoper maakt op één van de ruim 330.000 prijzen, zouden we dit jaar wel eens de magische grens van 10 miljoen euro kunnen halen.”
Dit jaar doen in de gemeente Ede de volgende clubs mee:
  • Lunteren: Damvereniging door Eendracht Sterk, VV Lunteren, Exalto Sport, Bowlingvereniging Barneveld
  • Ede: GRSV Sparta, Zwemvereniging De Vrije Slag, Rolschaats Vereniging La Luna Rodars, Edese Zwem- & Poloclub Polar Bears, MHC Ede, Blauw Geel 55, K.S.V. Fortissimo, DOK Ede, C.K.V. Reehorst 45, Handbalvereniging Reehorst (een volledige lijst met deelnemers uit Ede kan worden opgevraagd)
  • Bennekom: CKV Door Vriendschap Omhoog (DVO), Voetbalvereniging Bennekom, LR EN PC DE HARSLORUITERS, Sportvereniging Door Oefening Sterk, Dansstudio Poppelaars , The Joy
  • Ederveen: Advendo 57, De Lunaruiters
  • Otterlo: Sport Vereniging Otterlo
  • Harskamp: Sportvereniging Harskamp

Grote Clubactie

De Grote Clubactie is dé grootste fondsenwervende actie voor amateur sport-, cultuur- en hobbyverenigingen van Nederland. Vitale verenigingen zijn de basis voor een gezonde samenleving. De Grote Clubactie helpt verenigingen met het genereren van extra inkomsten en bouwt zo mee aan een actief verenigingsleven in Nederland.
De Grote Clubactie brak in 2020 alle records met een opbrengst van dik € 9,5 miljoen. Ruim € 1 miljoen meer dan het jaar ervoor. Terwijl het verenigingsleven in Nederland stilviel door de coronacrisis, zetten ruim 300.000 leden van zo’n 5.300 verenigingen zich juist extra hard in voor hun club. Er werden meer dan drie miljoen loten verkocht. 80% van de opbrengst gaat naar de deelnemende verenigingen.
Transparant, toegankelijk, doelgericht en functioneel. Zo had de oprichter, Pierre Claessens, de geldinzamelingsactie voor verenigingen in 1972 bedoeld en zo werken we nog steeds. En daar zijn we trots op! Samen met samenwerkingspartners en verenigingen maken we jaarlijks een succes van de actie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!